Kontrolling tanácsadás

A DLM Consulting elsősorban az autókereskedelmi iparágban szerzett évtizedes tapasztalatára építve igyekszik segíteni ügyfeleit. Partnereink között megtalálhatók az autókereskedők és az autóimportőrök egyaránt. Cégünk több mint kettőszáz, ebben az iparágban tevékenykedő partnerrel rendelkezik. A különböző együttműködések során megszerzett tapasztalatokat, adatokat összesítve a legújabb kutatásokkal és iparági elemzések eredményeivel, prognózisaival olyan egységes kontrolling rendszer létrehozásán fáradoztunk, amely egyfajta iparági benchmarknak is tekinthető. Partnereink így mindig a legfrissebb, az iparágban versenyző legjobbak eredményeihez mérhetik magukat.

Az együttműködés során szakembereink felmérik az adott vállalat folyamatait, majd javaslatokat tesznek a működés javítására. Az egyes kulcsterületekhez ambiciózus, de elérhető eredményeket tűzünk ki. Ezután személyre szabjuk azt a vezetői beszámoló rendszert, amely tömören tartalmazza mindazokat a kulcsmutatókat, amelyeket a vállalat vezetésének figyelnie kell. Ezt hívjuk manapság oly divatosan vezetői dashboradnak (műszerfalnak).

Az egyes adatokat havonta, negyedévente, esetleg félévente rögzítve folyamatosan figyelemmel lehet kísérni az eredményeket. Amennyiben a kitűzött célok és az eredmények között eltérést tapasztalunk, szükséges az adott terület működésének vagy esetleg magának a kitűzött célnak a felülvizsgálata. Szakembereink természetesen ebben a munkafázisban is segítik partnereinket.

Mint minden kontrolling rendszer, ez is adatokra épül. A szükséges adatok megszerzéséhez a DLM Consulting rendelkezik saját DMS (Dealer Management System), azaz autókereskedések számára készített integrált ügyviteli rendszerrel (a termék neve K2D), de ennek használata nem előfeltétele a kontrolling rendszer működésének. Amennyiben adott márkakereskedés másfajta rendszerrel rendelkezik, amely szintén képes a szükséges adatok előállítására, úgy a kontrolling rendszer probléma nélkül implementálható.

Tovább