Ügyviteli tanácsadás

A DLM Consulting szakemberei több mint tíz éves tapasztalattal rendelkeznek az autókereskedelemben és annak kapcsolódó iparágaiban. Célunk, hogy ezt a tapasztalatot minden projekt során ügyfeleink szolgálatába állítsuk.

Ügyfeleink, akik elfoglaltak a napi tevékenységek irányításában, gyakorta tapasztalják, hogy túl régóta és túl közel vannak a problémákhoz ahhoz, hogy azokat észrevegyék vagy azok valódi okait felfedjék. Ilyenkor jön jól egy külső szemlélő, akinek nem természetesek a megszokott napi rutinok, akinek lényegre törő kérdéseivel fel lehet fedni egy szervezet felesleges folyamatait vagy nem optimális működését. Kollégáinkkal igyekszünk segíteni, hogy ügyfeleink megtalálhassák a számukra ideális üzletmenetet a lehető legkisebb működési költségek mellett. Segítünk, hogy a legjobb gyakorlatokat ültethessék át a napi működésbe, miközben összehasonlíthatják vállalatukat az iparág legjobbjaival és így reális képet kaphatnak céljaikról és eredményeikről.

A projektek, bármi is legyen annak oka (új ügyviteli rendszer bevezetése, átszervezés, vállalati összeolvadás, stb.), minden esetben hasonló módszertan mentén haladnak.

A – vállalati stratégiával összhangban álló – célok tisztázása után, a menedzsment segítségével kijelölésre kerül a projektcsapat, amely feladata, hogy sikerre vigye projektet. A csapatban minden vállalati szakaterület képviselteti magát, hogy a lehető legtöbb nézőpont, vélemény, javaslat, hozzászólás hangozhassák el. Ezt követi a felmérési szakasz, amelyben a vállalat folyamatai szisztematikusan áttekintésre és értékelésre kerülnek. Az így dokumentált folyamatok a csapattagokkal közös munkában megvitatásra kerülnek, azokat kritikus szemmel lépésről-lépésre megvizsgáljuk. A munka eredményeképpen jobb, ésszerűbb és olcsóbb munkafolyamatokat alakítunk ki, amelyek a lehető legmagasabb hozzáadott értékkel bírnak, miközben a költségek jelentősen csökkennek. A projekt végén egy monitorozó szakasz következik, amikor a gyakorlatba ültetett új eljárásokat és azok eredményeit figyeljük, szükség esetén beavatkozunk, korrigálunk.

Tovább